Eetdagboek bijhouden, de eerste stap!

Een eetdagboek bijhouden is de eerste stap als u graag wilt afvallen. Op die manier wordt u bewust van uw eetpatroon en wordt het makkelijker om bepaalde voeding te schrappen of te vervangen voor gezondere alternatieven. Dit is dan ook altijd het eerste wat ik aan mijn klanten vraag wanneer zij zich aanmelden bij mij. Wilt u graag afvallen, maar weet u niet goed hoe? Dan bent u van harte welkom bij Gezond West!

We nemen uw eetgewoonten onder de loep

Om te kunnen afvallen is bewustwording nodig. Eet u wel genoeg? Eet u gezond? Er zijn een heleboel factoren die bepalen waarom het afvallen niet lukt. Het is niet simpelweg een kwestie van minder eten en meer bewegen. Vaak spelen ook emoties en de persoonlijkheid van iemand mee. Bij Gezond West nemen we uw eet- en beweeggewoonten onder de loep. De beste manier om dit te doen is door middel van een eetdagboek bijhouden. Hierin houdt u gedurende een aantal dagen bij wat en hoeveel u eet.

Adviezen op het gebied van voeding en bewegen

Tijdens het intakegesprek bespreken we uw eetdagboek. We meten en wegen we u en bepalen aan de hand hiervan uw BMI, vetpercentage en spiermassa. Ook bespreken we uw doelen op het gebied van afvallen en bepalen we wat een beter en gezonder eetpatroon voor u zou zijn en hoeveel u zou moeten bewegen. U krijgt beweeg- en voedingsadvies mee waarmee u aan de slag kunt. Uw voortgang houden we bij tijdens de vervolgconsulten.

Hulp nodig bij het bereiken van uw doelen?

Wordt bewuster van wat u eet! Een eetdagboek bijhouden is de eerste stap. Ik help u bij het bereiken van uw doelen. Meldt u dan aan bij Gezond West voor begeleiding bij het afvallen. Neem contact met mij op via de telefoon of de mail.