Quinoa met tonijn

Een heerlijke quinoa tonijn salade boordevol granen. Lekker voor de lunch of voor het diner.

Ingrediënten:
200 g quinoa
1 el olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
70 g tomatenpuree (blik)
½ tl paprikapoeder
½ tl komijnpoeder
280 g tonijn (blik; op water; uitgelekt)
2 el kappertjes
250 g kerstomaten (gehalveerd)
1 bosje peterselie (grof gehakt)
zout en peper
Bereiding:
1.Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en fruit de ui en de knoflook ca. 1 minuut aan. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder en het komijnpoeder toe en roer ca. 1 minuut door. Voeg de quinoa toe en meng alles goed door elkaar.
2.Spatel de tonijn, de kappertjes, de kerstomaten en de peterselie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper

Een tip van gezond west, voeg er ook eens olijven of pijnboompitjes aan toe, ook lekker met romana sla erdoor! Heeft u dit recept al eens gemaakt? Of een variant erop? Laat het ons hieronder weten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *