Advocadosoep

Gezond west raad deze heerlijk romige soep aan, de soep dankt haar mooie groene kleur aan de avocado, een bijzondere vrucht met een hoog gehalte aan gezonde
vetten. Je zet het in een handomdraai op tafel! Als je niet van koriander houdt, kun je in plaats daarvan ook verse peterselie nemen.

Ingrediënten:
1 eetlepel plantaardige olie
1 kleine rode ui fijngesneden
1 teentje knoflook
2 rijpe avocado’s
500 milliliter groentebouillon
¼ theelepel cayennepeper
¼ theelepel zout (of meer,naar smaak)
bosje verse koriander (15 gram)
sap van 1 limoen

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 minuten.
Tijdens de laatste minuut pers je de knoflook erboven uit en bak die mee.
Ondertussen kun je vast de koriander snijden – ris de blaadjes van de stengels en snij ze fijn.
Snijd de avocado’s doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en doe in de pan.
Voeg groentebouillon, cayennepeper, zout en koriander toe en breng aan de kook.
Zet de staafmixer erin en pureer tot een fijne soep.
Tenslotte voeg je het limoensap eraan toe.

Tip: Wil je een ‘bite’ in de soep? Voeg er dan pompoenpitten of gebakken blokjes rooktofu aan toe.

Heeft u de soep al gemaakt? Laat ons hieronder weten wat u er van vond! Ook als u er een variatie mee heb gemaakt zijn wij daar erg benieuwd naar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *