Lekkere koude rijst salade, ideaal als het wat warmer is omdat het een lekkere, luchtige en bovendien erg gezonde maaltijd is.  Zodra je een hapje naar binnen schuift, wordt u verrast met echte pure smaken. Geen Knorr of Aromat voor nodig.

 

Benodigdheden:

Zilvervliesrijst ( 2 afgestreken kopjes)

2  eetlepels pijnboompitten

10 zongedroogde tomaatjes

Provençaalse kruiden

1 sjalotje

200 gram gerookte zalm

1/2 komkommer

6 blaadjes basilicum

1 teentje knoflook

Scheutje extra vierge olijfolie

Snufje komijnzaad poeder

Bereiding:

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking, zet het daarna in de koelkast. ( Dit zou u eventueel in de ochtend al kunnen doen, dan is deze zeker koud voor gebruik.)

Rooster de pijnboompitten in een kleine koekenpan, totdat ze een bruin kleurtje krijgen.

Bestrooi de zongedroogde tomaatjes met de Provençaalse kruiden en snij deze in kleine stukjes.

Snij het sjalotje in kleine stukjes.

Snij de gerookte zalm in flinterdunne stukjes.

De komkommer halveren en daarna elke helft door vieren snijden, snij deze stukjes in dunne plakjes.

Scheur de basilicum blaadjes in stukjes.

Haal het teentje knoflook door de knoflook pers.

Nu het scheutje olijfolie in een schaal en meng deze met de komijnzaad poeder.

Doe nu de koude rijst bij de dressing en meng deze goed door, voeg de komkommer, zongedroogde tomaatjes, gerookte zalm, pijnboompitjes, sjalotje, knoflook en de basilicum toe en meng voorzichtig door elkaar.

Enjoy! Dit recept is voor twee personen, heeft u meer nodig? Gewoon verdubbelen.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *